сряда, 4 ноември 2009 г.

STALON


Биологичноактивна хранителна добавка – растителен комплекс

СЪСТАВ:

Една капсула съдържа:

Кора от Йохимбе (Pausinystalia yohimba (K. Schum.) Pierre ex Beille) 95 мг.
Джинджифил (Zingiber officinale Roscoe) 95 мг.
Женшен (Panax ginseng C.A. Mey) 95 мг.
Линолева киселина 10 мг.

ХАРАКТЕРИСТИКА И ОСНОВНИ СВОЙСТВА НА ДЕЙСТВИЕТО НА БАД:

Кора от Йохимбе (Pausinystalia yohimba (K. Schum.) Pierre ex Beille)
С лечебни цели се използва кората, чийто активен компонент е алкалоидът йохимбин, който притежава свойства на алфа-адреноблокатор и активен симпатолитик. В умерени дози йохимбин предизвиква прилив на кръв към органите на малкия таз, като едновременно с това стимулира дейността на нервните възли на гръбначния мозък, отговарящи за ерекцията и съответно за половата активност. Действието на йохимбина настъпва след 1-2 часа и продължава около 2 часа.
Кората на йохимбе се използва като тонизиращо средство, повишаващо половата активност. Използва се при лечение на импотентност, атония на пикочния мехур, прояви на климакс при мъжете.

Джинджифил (Zingiber officinale Roscoe)
Джинджифилът е много известно ароматно растение, чиито корени се използват както с хранителни (като подправка), така и с медицински цели. Коренищата съдържат етерични масла (цингиберин, цингиберон, бизаболен, камфен, гараниал, борнеол) и други. Притежава антиоксидантно, противовъзпалително, спазмолитично действие, нормализира процесите на храносмилане.
Обикновено се смята, че джинджифилът оказва благотворно влияние на дейността на стомашно-чревния тракт, например при гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника. Но също е известно, че джинджифилът повишава общия тонус на организма и спомага за засилване на половото влечение, влияе благоприятно върху дейността на черния дроб и сърцето. Противовъзпалителните свойства на джинджифила се използват при ревматизъм, остеопороза, остри респираторни заболявания и грип.

Женшен (Panax ginseng C.A. Mey)
Корените на това растение съдържат цял комплекс биологичноактивни съединения: етерично масло, стерини, алкалоиди, мастни киселини, пектинови вещества, витамини С, В1, В2, минерални вещества (растението концентрира сребро). Най-типични за женшена са тритерпеновите гликозиди от дамтарановата група – гинзенозиди (панаксозиди), които са представени от осем гинзенозиди: Re, Rg1, Rg2, Rb1, Rb2, Rc, Rd, M.
Женшенът е класически адаптоген и високоефективно тонизиращо, общоукрепващо средство. Това растение спомага за повишаване на неспецифичната резистентност на организма и неговите адаптационни възможности. На биохимично ниво женшенът стимулира синтеза на ДНК и белтъчини, включително и ензимите, повишава съдържанието на оксикортикостероиди в кръвната плазма, дофамина и норадреналина в ствола на главния мозък, регулира нивото на серотонин в кората на главния мозък. Женшенът стимулира утилизацията на въглехидрати и липиди, повишава синтеза на АТФ. Повишава физическата и умствена работоспособност, намалява умората, подобрява кръвоснабдяването на мозъка и му осигурява кислород. Ефективен е при астенични и астенодепресивни състояния, след прекарани инфекциозни заболявания. Повишава устойчивостта на организма към неблагоприятни въздействия, физическо и умствено пренатоварване, стрес. Влияе благоприятно върху сърдечната дейност, увеличава амплитудата и намалява честотата на сърдечните съкращавания. Притежава имуномодулиращо действие при вирусни хепатити и други инфекциозни заболявания, понижава захарта при захарен диабет, действа хипохолестеринемично в профилактиката и лечението на атеросклерозата. Подобрява кръвната картина при анемии. Стимулира сексуалната активност и повишава потентността.

Биофлавоноиди
Биофлавоноидите са природни полифеноли, в наше време обхващащи около четири хиляди съединения в съответствие с тяхното общо свойство – способността да укрепват стените на капилярите (Р-витаминна активност). Биофлавоноидите притежават широкоспектърна биологична активност, преди всичко детоксикиращо и антиоксидантно действие. Те регулират активността на ензимите от различни класове, агонистите и антагонистите на рецепторите. С това е свързан изключително широкия спектър на фармакологичната им активност, включително и кардиозащитното, спазмолитичното, противовъзпалителното, радиозащитното, антиалергичното, хепатопротекторното, жлъчогонното, антисклеротичното и други действия, включително и регулиране функциите на жлезите с вътрешна секреция. Биофлавоноидите оказват антимутагенен и антиканцерогенен ефект.

Линолева киселина
Линолевата киселина се отнася към омега-6 ред и е компонент на витамин F, който представлява смес от линолева, гама-линолева и арахидонова киселина. Тя служи едновременно като изходно съединение за образуването на други полиненаситени мастни киселини от омега-6 ред: гамалиноленова, дихомо-гама-линоленова и арахидонова. Дихомо-гама-линоленовата и арахидоновата киселина са предшественици на евкозаноидите, които притежават висока биологична активност. Заедно с фитостеролите линолевата киселина образува липостеролов комплекс, който оказва благоприятно влияние върху функцията на простатата.

ОСНОВНИ ФАРМАКОДИНАМИЧНИ ОСОБЕНОСТИ НА ДЕЙСТВИЕТО НА БАД:

Общоукрепващо
Адаптогонно
Тонизиращо
Антидепресивно
Засилващо потентността
Противовъзпалително
Антиоксидантно
Имуномодулиращо
Антисептично
Диуретично
Ранозаздравяващо
Обезболяващо
Антианемично
Отхрачващо

ПОКАЗАНИЯ:

Препоръчва се:
Като общоукрепващо средство:
За повишаване неспецифичната резистентност на организма с цел понижаване на неблагоприятното въздействие на факторите на околната среда
За повишаване съпротивителните сили на организма към инфекциозни заболявания
За повишаване на жизнения тонус
За повишаване устойчивостта към стресови ситуации
За повишаване на потентността
При изпълнение на работа, изискваща продължително физическо и емоционално напрежение
За повишаване светочувствителността на очите
За регулиране обмяната на веществата
За профилактика и засилване ефекта на медикаментозната терапия:
При заболявания на пикочо-половата система (уретрити, цистити, пиелонефрити, простатит, аденома на простатата и други)
При импотентност
При остри и хронични заболявания на дихателните органи (бронхити, плеврити, пневмонии, туберкороза)
При остри и хронични заболявания на стомашно-чревния тракт (гастрити, язва на стомаха и дванадесетопръстника, ентероколити и други)
При анемии
При инфекциозни заболявания, включително с вирусна етиология
При астенични състояния с различна етиология
При ставни заболявания (артрити, бурсити, артрози)
При рани и язви

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Не се препоръчва прием на препарата при повишена чувствителност към компонентите на БАД, при хипертонична болест, при нарушена сърдечна дейност, при повишена нервна възбудимост, при тежки чернодробни и бъбречни заболявания, по време на бременност и лактация, на деца под 12 години.

НАЧИН НА УПОТРЕБА: По 1 капсула два пъти дневно преди хранене с много вода.

ОПАКОВКА: Капсули по 320 мг.

УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо, проветриво място (при температура под 25°С), на защитено от слънчева светлина и силни електромагнитни полета място, недостъпно за деца.

СРОК НА ГОДНОСТ: 3 години от датата на производство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар